[vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1511795751276{padding-top: 40px !important;}"][vc_column]

Vad är kiropraktik?

[/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1511795893411{padding-bottom: 40px !important;}"][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Den moderna kiropraktiken grundades år 1895 av amerikanen Daniel D. Palmer och han startade den första kiropraktorskolan.

Kiropraktorn behandlar olika funktionella störningar och smärttillstånd i rörelseapparaten, främst i leder och muskulatur. Exempel på sådana besvär kan vara nackspärr, huvudvärk, ryggskott och ischias. Även andra, mer diffusa, problem som till exempel utstrålande smärta och domningar i armar och fötter behandlas framgångsrikt med hjälp av kiropraktik.

Många kommer också för att må bättre, släppa på spänningar eller bara för att klara av vardagen bättre. Det är lika viktigt för den med smärta att komma som för den elitsatsande som vill klara belastningen bättre.

Orsakerna till smärta kan vara många som t.ex. stillasittande på arbetet eller på fritiden, stress, dålig hållning eller brist på rätt träning. Problemen kan ha börjat när du trillat för några år sedan eller när du fick någon annan skada.

Kiropraktik är en mycket säker och effektiv behandlingsmetod. Nya vetenskapliga studier visar att resultaten på långvariga muskel- och ledbesvär är mycket goda vid kiropraktisk behandling.

Noggrann diagnostik
Ett kroppsligt besvär kan ha många olika orsaker. Därför ser man inte bara till en enskild kroppsdel vid undersökning, utan också till hur hela människan mår. Patientens sjukdomshistoria, arbetssituation, eventuella operationer och mediciner är av särskilt intresse, liksom patientens psykosociala situation.

För att kunna identifiera sjukdomstillstånd som inte är lämpliga att behandla, måste kiropraktorn även behärska differentialdiagnostik, och om det behövs hänvisa till annan lämplig specialist. Jag gör också en funktionell genomgång där vi tittar på hållning, andning och din vardagsbelastning.

Naturlig behandlingsform
Den specifika kiropraktiska justeringen är den vanligaste behandlingsmetoden av en patient. Det är en mycket exakt behandling som bygger på att genom en manuell justering återupprätta ledens normala funktion och rörelseomfång.

Jag jobbar också med andra justeringsmetoder som droppbänk, aktivator mm.

I kiropraktisk behandling ingår rådgivning hur du kan hjälpa dig själv. Jag diskuterar exempelvis vardagsmotion, specifik träning, ergonomi och antiinflammatorisk kost. Jag samarbetar ofta ihop med fysioterapeut och andra inom vården. Tillsammans ger detta en mycket effektiv behandling som fokuserar på huvudorsaken och inte på symtomen.

Priser:
Nybesök kostar  750:- och återbesök kostar 620:-.
Du får gärna betala med kort eller swish.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_single_image image="11" img_size="large"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Hej. Min websida använder kakor. Klicka ok om du accepterar.